Bloed, spiegel van uw gezondheid!
Bericht geplaatst op 20 november 2020
Iedereen die zich wel eens niet goed heeft gevoeld, heeft bij de huisarts een bloedplaatje laten prikken. Dat is niet voor niets. De reguliere geneeskunde weet als sinds jaar en dag dat bloed uw gezondheid weerspiegelt. Niets voor niets dus dat het prikken van een bloedbeeld artsen van nuttige informatie voorziet. Uw bloed wordt geanalyseerd en afgezet tegen waarden, gemiddelden zoals deze zijn vastgesteld op basis van zeer veel bloedbeelden afgenomen onder de populatie.
Maar: u bent u en niet het gemiddelde.
Ondanks dat uw waarden passen binnen de gemiddelde-range, en uw (huis) arts aangeeft dat er in het bloedbeeld geen verklaring te vinden is, blijven uw klachten. Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde wordt er op een complementaire wijze gekeken naar uw bloed. Complementair betekent aanvullend. Met een andere bril dus. Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde wordt er ook anders omgegaan met de gemiddelde waarden. Zo kunt u volgens de reguliere binnen de marges voor voldoende vitaminen vallen, terwijl vanuit de orthomoleculaire geneeskunde een tekort wordt vastgesteld. Daarbij vinden we uw verhaal heel erg belangrijk.
Marloes is snel vermoeid. Ze voelt zich futloos en het liefst brengt ze de hele dag in bed door. Bij de (huis) arts is een bloedbeeld geprikt. Alhoewel haar vitamine b12 niet hoog is, ligt deze nog boven de ondergrens van de gemiddelde waarde. Ook haar andere waarden zijn prima ‘volgens het boekje’. Op het consult bij Bruisend Brein vertelt Marloes dat ze ook vergeetachtig is. Ze wijt het aan haar vermoeidheid. Als er wordt doorgevraagd, wordt duidelijk dat Marloes zichzelf ook een ‘brokkenpiloot’ vindt. Ze stoot zich snel, laat dingen uit haar handen en struikelt over haar eigen voeten. Op basis van Marloes’ verhaal wordt er gestart met vitamine b12 suppletie in een hoge dosis, een tablet voor onder de tong. Naast deze suppletie kreeg Marloes ook een aantal specifieke voedingsadviezen. Na een maand is Marloes van bijna al haar klachten af. Ze heeft nog wel veel slaap nodig, maar kan het nu af met een goede nacht van 9 uur slaap. Ze laat geen dingen meer vallen en vergeet ook niet veel meer.
Heeft u klachten als vermoeidheid, buikpijn, huidklachten en pijnklachten en komen u en uw (huis)arts er niet achter waar deze klachten vandaan komen? Worden uw klachten afgedaan als ’tussen de oren’ of ‘u zult hier mee moeten leven’? Dan is het tijd voor actie, tijd voor een aanvullende visie op uw bloedwaarden. Laat een EMB-bloedtest uitvoeren. Door middel van een kleine vingerprik krijg u inzicht in hoe uw bloedwaarden UW gezondheid bepalen en stellen we samen een plan op om uw klachten te verminderen!
Bruisend Brein is u graag van dienst. Voor meer informatie over de EMB-bloedtest: klik hier.
Voor een consult: klik hier.
Bericht geplaatst op 20 november 2020