Flatbread

Dit platbrood bestaat maar uit drie ingrediënten! Verschillende groenten, amandelmeel en eieren.

Het bereiden van het deeg kost je 10 minuten en plaats je vervolgens voor 20 tot 25 minuten in de oven.

De broodjes beleggen wij meestal met avocado, ei, groenten en/of humus, maar je kunt helemaal zelf bepalen wat je erop doet.

Je kan ook kleine mini pizzaatjes maken door een laagje pesto of tomatenpuree erop te smeren en vervolgens nog 7-8 minuten in de oven te doen op 200C°.

 

Wat heb je nodig:

Broccoli platbrood

1 grote broccoli

100 g amandelmeel

4 eieren

Een snuifje zout en peper

 

  1. Verwarm de oven voor op 200C° en haal de balplaat uit je oven. Bedek deze met bakpapier.
  2. Snij de broccoli in stukken inclusief de stam.
  3. Doe de broccoli in de foodproccesor of anders blender (dit gaat wel wat lastiger) en maal de broccoli tot het een fijne rijst structuur heeft.
  4. Neem 4 cups/1 liter van de broccoli en doe het in een grote kom.
  5. Voeg hier 100 gram amandelmeel, 4 eieren en een snufje zout en peper aan toe en mix dit met je handen tot deeg.
  6. Verdeel het deeg over de bakplaat en plaats in het middel van de oven. Wacht 20-25 minuten en laat het platbrood afkoelen.
  7. Snijd het in even stukken en verwijder het brood van het bakpapier. Het kan helpen om het brood met bakpapier om te draaien, zodat je het er makkelijk vanaf kunt trekken.

Bewaar het brood in de vriezer.

 

De anderen platbroden bak je precies op dezelfde manier.

 

Biet platbrood

1 kleine bloemkool inclusief de stam

2 rauwe bieten, geschild

100 g amandelmeel

4 eieren

snuifje zout en peper

 

Wortel platbrood

1 kleine bloemkool

1 grote wortel, geschild

100 g amandelmeel

4 eieren

snuifje zout en peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *