Bruisend Brein therapie

Onze eigen Bruisend Brein Therapie is een therapie waarbij we met 5 pijlers uw gezondheid een boost geven. Binnen de Bruisend Brein Therapie staan voeding, ontspanning, bewegen, slaap en sociaal en emotioneel welbevinden centraal.

Deze totaalaanpak zorgt voor een optimaal resultaat. Bij deze therapie begeleiden wij u intensief, wat inhoudt dat we voor langere tijd met u werken aan uw gezondheid. Het hebben van een plan is stap één, het uitvoeren en volhouden is stap twee. Deze therapie is ook geschikt voor kinderen en jongeren. We zullen u als ouders intensief betrekken bij deze therapie.

Pijler 1: Voeding

Als het gaat om het bereiken van een optimale gezondheid dan is het goed de voeding en het voedingspatroon onder de loep te nemen en hier een plan voor te maken. Een ingeslepen voedingspatroon veranderen vraagt nogal wat van u.

De knop moet om, u moet anders naar voeding gaan leren kijken

Binnen de Bruisend Brein Therapie coachen wij u hier bij. Daarvoor maken we gebruik van bewezen psychologische methoden voor gedragsverandering en orthomoleculaire therapieën. Vaak wordt er gedacht bij kijken naar voeding aan een dieet. Een dieet wordt vaak voor kortere tijd ingezet, bijvoorbeeld om gewicht te verliezen. Binnen de Bruisend Brein Therapie gaat het om het maken van een leefstijlswitch. U gaat andere keuzes maken, niet alleen nu, maar voor de rest van uw leven.

Pijler 2: Ontspanning

Een mens is in balans als spanning en ontspanning evenredig verdeeld zijn. We zijn nog al eens geneigd ons te laten leven en minder te zijn. We zijn bezig steeds verder en meer te willen, zonder stil te staan in het nu.

We leren u met ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen meer tot u zelf te komen. Een goede ademhaling en ontspanning zijn namelijk voeding voor ons brein. Het bevordert het herstel en komt de aansturende functie van ons brein ten goede.

Pijler 3: Bewegen

We weten het allemaal: bewegen is goed voor een mens. Maar doen we het ook voldoende? Binnen onze therapie kijken we naar verschillende manieren van bewegen.

Zo kunt u denken aan sporten, maar ook aan natuurlijk bewegen. We leren u hoe u in het dagelijks leven meer kunt doen om uw lichaam in beweging te houden. Dat is niet alleen goed voor uw spieren en gewrichten, het is ook goed voor uw brein.

Pijler 4: Slaap

Een goede nachtrust is nodig voor uw herstel en het opladen van uw spreekwoordelijke batterij. We leren u binnen deze therapie het beste uit uw slaap te halen.

Pijler 5: Sociaal en emotioneel welbevinden

Wellicht heeft u als gevolg van uw klachten minder deelgenomen aan de maatschappij. Binnen onze therapie besteden we ook aandacht aan uw sociaal welbevinden.

Uw klachten hebben mogelijk ook emotionele gevolgen gehad. Ook hier besteden we aandacht aan. Zo zorgen wij ervoor dat u zich beter voelt.

Dit kost het

Bruisen Brein therapie bestaat naast een intakegesprek (€ 150,-) en eventueel onderzoek (kosten afhankelijk van uw klachten) uit een aantal consulten (€ 100,- per consult), die wij in overleg met u bepalen, en het maken van een plan (tegen uurtarief).

Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

De rol van dankbaarheid bij problemen met stemming

Vijf redenen om van dankbaarheid een gewoonte te maken Er is aangetoond dat dankbaarheid een positief effect heeft op de mentale gezondheid. Recent onderzoek heeft aangetoond dat dit effect voor mensen met en zonder mentale gezondheidsproblemen geldt. Met talloze studies op de achtergrond die dit effect bevestigen, is dankbaarheid het ...
Beweegchallenge Bruisend Brein daagt u uit!

Beweegchallenge: Bruisend Brein daagt u uit!

Vindt u ook dat u meer moet bewegen? Doe dan mee met onze beweegchallenge en maak kans op een gratis consult met voedingsadvies! Kom van uw stoel! Letterlijk! Het voorjaar staat voor de deur en ons lijf moet weer worden aangezet. Uit de winterstand. We weten het allemaal: bewegen is ...
Bloed, spiegel van uw gezondheid! - Bruisend Brein

Bloed, spiegel van uw gezondheid!

Iedereen die zich wel eens niet goed heeft gevoeld, heeft bij de huisarts een bloedplaatje laten prikken. Dat is niet voor niets. De reguliere geneeskunde weet als sinds jaar en dag dat bloed uw gezondheid weerspiegelt. Niets voor niets dus dat het prikken van een bloedbeeld artsen van nuttige informatie ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?