Bruisend Brein therapie

Onze eigen Bruisend Brein Therapie is een therapie waarbij we met 5 pijlers uw gezondheid een boost geven. Binnen de Bruisend Brein Therapie staan voeding, ontspanning, bewegen, slaap en sociaal en emotioneel welbevinden centraal.

Deze totaalaanpak zorgt voor een optimaal resultaat. Bij deze therapie begeleiden wij u intensief, wat inhoudt dat we voor langere tijd met u werken aan uw gezondheid. Het hebben van een plan is stap één, het uitvoeren en volhouden is stap twee. Deze therapie is ook geschikt voor kinderen en jongeren. We zullen u als ouders intensief betrekken bij deze therapie.

Pijler 1: Voeding

Als het gaat om het bereiken van een optimale gezondheid dan is het goed de voeding en het voedingspatroon onder de loep te nemen en hier een plan voor te maken. Een ingeslepen voedingspatroon veranderen vraagt nogal wat van u.

De knop moet om, u moet anders naar voeding gaan leren kijken

Binnen de Bruisend Brein Therapie coachen wij u hier bij. Daarvoor maken we gebruik van bewezen psychologische methoden voor gedragsverandering en orthomoleculaire therapieën. Vaak wordt er gedacht bij kijken naar voeding aan een dieet. Een dieet wordt vaak voor kortere tijd ingezet, bijvoorbeeld om gewicht te verliezen. Binnen de Bruisend Brein Therapie gaat het om het maken van een leefstijlswitch. U gaat andere keuzes maken, niet alleen nu, maar voor de rest van uw leven.

Pijler 2: Ontspanning

Een mens is in balans als spanning en ontspanning evenredig verdeeld zijn. We zijn nog al eens geneigd ons te laten leven en minder te zijn. We zijn bezig steeds verder en meer te willen, zonder stil te staan in het nu.

We leren u met ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen meer tot u zelf te komen. Een goede ademhaling en ontspanning zijn namelijk voeding voor ons brein. Het bevordert het herstel en komt de aansturende functie van ons brein ten goede.

Pijler 3: Bewegen

We weten het allemaal: bewegen is goed voor een mens. Maar doen we het ook voldoende? Binnen onze therapie kijken we naar verschillende manieren van bewegen.

Zo kunt u denken aan sporten, maar ook aan natuurlijk bewegen. We leren u hoe u in het dagelijks leven meer kunt doen om uw lichaam in beweging te houden. Dat is niet alleen goed voor uw spieren en gewrichten, het is ook goed voor uw brein.

Pijler 4: Slaap

Een goede nachtrust is nodig voor uw herstel en het opladen van uw spreekwoordelijke batterij. We leren u binnen deze therapie het beste uit uw slaap te halen.

Pijler 5: Sociaal en emotioneel welbevinden

Wellicht heeft u als gevolg van uw klachten minder deelgenomen aan de maatschappij. Binnen onze therapie besteden we ook aandacht aan uw sociaal welbevinden.

Uw klachten hebben mogelijk ook emotionele gevolgen gehad. Ook hier besteden we aandacht aan. Zo zorgen wij ervoor dat u zich beter voelt.

Dit kost het

Bruisen Brein therapie bestaat naast een intakegesprek (€ 150,-) en eventueel onderzoek (kosten afhankelijk van uw klachten) uit een aantal consulten (€ 100,- per consult), die wij in overleg met u bepalen, en het maken van een plan (tegen uurtarief).

Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

auto-immuunziekten en zwanger zijn

Alles wat je moet weten over auto-immuunziekten

Chronische klachten veroorzaken in Nederland meer sterfte, ziekte en invaliditeit dan welke andere oorzaak ook. Bovendien zijn ze moeilijk om zelf onder controle te houden. Toch wordt er nog onvoldoende aan gedaan. Chronische klachten kunnen worden veroorzaakt door veel verschillende ziekten en aandoeningen, waaronder kanker, coronaire hartziekten, beroertes, diabetes, psychische ...
Vrouw ligt verdrietig op een bed en verstopt zich voor de kijker

De 10 meest voorkomende chronische klachten bij vrouwen

Wil je graag moeder worden, maar heb je het nog niet gedaan omdat je kampt met chronische klachten die zorgen teweegbrengen? Of ben je een jonge vrouw in de bloei van je leven, maar voel je je tegengehouden door chronische klachten? Als het antwoord op één van deze vragen “ja” ...
zwangere vrouw met chronische klachten

Nieuwe mama met chronische klachten

Veel vrouwen hebben een kinderwens. Huisje, boompje, en uiteindelijk ook het beestje. We leven in een wereld die continue grote veranderingen met zich meebrengen en hebben een druk leven die veel tijd en energie vereisen. Vooral als vrouw is er de verwachting dat je het tegenwoordig allemaal kan – je ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?