DNA-analyse

Herkent u dit?

  • U vermoedt dat u niet alle voedingsmiddelen kunt verdragen
  • U bent benieuwd naar uw genetische gezondheid
  • U wilt weten hoe u er qua gezondheid voorstaat (preventief)
  • U wilt het roer omgooien en uw leefstijl verbeteren
  • U wilt af van kleine klachten en kwaaltjes en uw immuunsysteem versterken
  • U wilt mentaal veerkrachtiger worden en u beter kunnen concentreren

Met een DNA-analyse komen we erachter welke voeding goed is voor u. Door uw genetische eigenschappen te ontdekken kunt u gezond worden en/of afvallen. Een DNA Leefstijl test kan u helpen erachter te komen hoe u daarmee het beste kunt beginnen. Doordat u inzicht krijgt in uw genen, leert u hoe deze verband houden met voeding, sport en leefgewoonten. Ons DNA verandert nooit en geeft ons daarmee inzicht in blijvende aandachtspunten. Maar naast uw DNA spelen ook leefstijl en omgevingsfactoren een belangrijke rol. Een DNA-analyse kan daarom een goede aanvulling zijn op de beschrijving van uw klachten.

Hoe werkt het?

In de DNA-test kit die naar uw woonadres wordt opgestuurd zit een buisje voor een speekselmonster. In de meegeleverde handleiding kunt u lezen hoe u het speekselmonster kunt afnemen. Het speekselmonster stuurt u in een speciale envelop retour.

De uitslag volgt na ongeveer 4 weken en wordt in een consult met u besproken. Wij leggen u uit wat de resultaten inhouden en wat de passende vervolgstappen zijn. Uiteraard krijgt u een kort laboratoriumrapport mee.

Het onderzoek zal duidelijk maken welke behandeling het meest passend is om uw klachten te verminderen. Op basis van de gegevens kunnen wij u intensief begeleiden of u middels een aantal consulten de goede weg op helpen. Dit kan onder andere middels Bruisend Brein-therapie, keto-therapie, Metabolic Balance therapie of een voedings- of supplementenadvies. Ook kunnen we een leefstijlplan voor u schrijven.

 

Dit kost het

Er zijn twee analyse-instrumenten die wij kunnen inzetten. Welke passend is, hangt af van uw klachten of hetgeen u wilt onderzoeken. Het Genecoach Onderzoek (DNA-analyse) is een standaard onderzoek. Dit onderzoek kost € 595,-. Het is ook mogelijk om een MijnLabTest DNA-analyse uit te voeren. Dit is een onderzoek op maat, uw klachten bepalen welke deelonderzoeken we inzetten. De kosten hangen of van de deelonderzoeken die gekozen zullen worden. U betaalt dit onderzoek rechtstreeks bij het laboratorium of via een pintransactie aan Bruisend Brein.

Aan een onderzoek gaat altijd een intakegesprek (€ 150,--) vooraf. Achteraf is er een terugkoppeling (€ 100,-). Desgewenst kunnen wij, aanvullend op het laboratoriumrapport, een persoonlijk plan voor u schrijven (€ 100,-). Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten, waaronder ook de intake en de terugkoppeling, geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

How To: Patronen doorbreken | Effectief opladen

Effectief opladen kan je leren. Wát een verademing want net als fietsen is het iets wat je niet verleert, wanneer je het onder de knie hebt. Maar net als fietsen, is het iets wat we onszelf eerst moeten aanleren. En dat is nodig. We hebben 1 taak om te kunnen ...
een hart vol bloemen, leef met intentie in plaats van goede voornemens of doelen

Leef met intentie in plaats van goede voornemens in 2023

Gelukkig Nieuwjaar! Heb je een fijne jaarwisseling gehad? Was het een avond met vrienden en familie of heb je juist je rust opgezocht door iets kleins of misschien helemaal niets te doen? Bij Bruisend Brein gaan we vol enthousiasme en energie het nieuwe jaar in om de (brein)gezondste versie van ...
borstvoeding voor je pasgeboren baby

Borstvoeding in de eerste 2 weken? 4 tips om je te helpen.

Als je voor het eerst moeder wordt, is het zeer waarschijnlijk dat het onderwerp "borstvoeding" je aandacht heeft getrokken in een van je boeken over zwangerschap en baby’s, in tijdschriften of tijdens een afspraak bij de dokter. Wellicht word je voortdurend opgezadeld met informatie over borstvoeding door meer ervaren moeders, ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?