DNA-analyse

Herkent u dit?

  • U vermoedt dat u niet alle voedingsmiddelen kunt verdragen
  • U bent benieuwd naar uw genetische gezondheid
  • U wilt weten hoe u er qua gezondheid voorstaat (preventief)
  • U wilt het roer omgooien en uw leefstijl verbeteren
  • U wilt af van kleine klachten en kwaaltjes en uw immuunsysteem versterken
  • U wilt mentaal veerkrachtiger worden en u beter kunnen concentreren

Met een DNA-analyse komen we erachter welke voeding goed is voor u. Door uw genetische eigenschappen te ontdekken kunt u gezond worden en/of afvallen. Een DNA Leefstijl test kan u helpen erachter te komen hoe u daarmee het beste kunt beginnen. Doordat u inzicht krijgt in uw genen, leert u hoe deze verband houden met voeding, sport en leefgewoonten. Ons DNA verandert nooit en geeft ons daarmee inzicht in blijvende aandachtspunten. Maar naast uw DNA spelen ook leefstijl en omgevingsfactoren een belangrijke rol. Een DNA-analyse kan daarom een goede aanvulling zijn op de beschrijving van uw klachten.

Hoe werkt het?

In de DNA-test kit die naar uw woonadres wordt opgestuurd zit een buisje voor een speekselmonster. In de meegeleverde handleiding kunt u lezen hoe u het speekselmonster kunt afnemen. Het speekselmonster stuurt u in een speciale envelop retour.

De uitslag volgt na ongeveer 4 weken en wordt in een consult met u besproken. Wij leggen u uit wat de resultaten inhouden en wat de passende vervolgstappen zijn. Uiteraard krijgt u een kort laboratoriumrapport mee.

Het onderzoek zal duidelijk maken welke behandeling het meest passend is om uw klachten te verminderen. Op basis van de gegevens kunnen wij u intensief begeleiden of u middels een aantal consulten de goede weg op helpen. Dit kan onder andere middels Bruisend Brein-therapie, keto-therapie, Metabolic Balance therapie of een voedings- of supplementenadvies. Ook kunnen we een leefstijlplan voor u schrijven.

 

Dit kost het

Er zijn twee analyse-instrumenten die wij kunnen inzetten. Welke passend is, hangt af van uw klachten of hetgeen u wilt onderzoeken. Het Genecoach Onderzoek (DNA-analyse) is een standaard onderzoek. Dit onderzoek kost € 595,-. Het is ook mogelijk om een MijnLabTest DNA-analyse uit te voeren. Dit is een onderzoek op maat, uw klachten bepalen welke deelonderzoeken we inzetten. De kosten hangen of van de deelonderzoeken die gekozen zullen worden. U betaalt dit onderzoek rechtstreeks bij het laboratorium of via een pintransactie aan Bruisend Brein.

Aan een onderzoek gaat altijd een intakegesprek (€ 150,--) vooraf. Achteraf is er een terugkoppeling (€ 100,-). Desgewenst kunnen wij, aanvullend op het laboratoriumrapport, een persoonlijk plan voor u schrijven (€ 100,-). Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten, waaronder ook de intake en de terugkoppeling, geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

auto-immuunziekten en zwanger zijn

Alles wat je moet weten over auto-immuunziekten

Chronische klachten veroorzaken in Nederland meer sterfte, ziekte en invaliditeit dan welke andere oorzaak ook. Bovendien zijn ze moeilijk om zelf onder controle te houden. Toch wordt er nog onvoldoende aan gedaan. Chronische klachten kunnen worden veroorzaakt door veel verschillende ziekten en aandoeningen, waaronder kanker, coronaire hartziekten, beroertes, diabetes, psychische ...
Vrouw ligt verdrietig op een bed en verstopt zich voor de kijker

De 10 meest voorkomende chronische klachten bij vrouwen

Wil je graag moeder worden, maar heb je het nog niet gedaan omdat je kampt met chronische klachten die zorgen teweegbrengen? Of ben je een jonge vrouw in de bloei van je leven, maar voel je je tegengehouden door chronische klachten? Als het antwoord op één van deze vragen “ja” ...
zwangere vrouw met chronische klachten

Nieuwe mama met chronische klachten

Veel vrouwen hebben een kinderwens. Huisje, boompje, en uiteindelijk ook het beestje. We leven in een wereld die continue grote veranderingen met zich meebrengen en hebben een druk leven die veel tijd en energie vereisen. Vooral als vrouw is er de verwachting dat je het tegenwoordig allemaal kan – je ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?