mei 4, 2019

Het Metabolic Balance Programma

Persoonlijk Metabolic Balance-programma

Heb je last van verminderde energie, futloosheid, slecht slapen, overgewicht, een opgeblazen gevoel, Diabetes Mellitus type 2, een hoge bloeddruk, reumatische klachten (reumatoïde artritis, jicht en artrose), allergieën of huidaandoeningen, overgangsklachten en/of een hormoononbalans, dan kun je baat hebben bij dit programma! De klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Het programma is een persoonlijk voedingsplan, gebaseerd op een uitgebreide bloedanalyse en persoonlijke gegevens.

Metabolic Balance is een programma ontwikkeld voor het creëren van een betere stofwisseling en hormoonbalans. Sinds 2001 is het Metabolic Balance-programma ontwikkeld door Dr.W. Funfack in samenwerking met artsen, voedingswetenschappers en computerdeskundigen. Het Metabolic Balance-programma is gebaseerd op jarenlange ervaring en onderzoek op het gebied van voeding, overgewicht en de daarmee verbonden klachten en stofwisselingsziekten.

Wat houdt het in:

 • Een persoonsgebonden advies afgestemd op uw eigen lichaam en bloedonderzoek
 • Een overzichtelijk voedingsplan
 • Eenvoudige regels voor het klaarmaken van gevarieerde maaltijd
 • Geen calorieën tellen
 • Snel resultaat
 • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning op maat
 • Een gezond voedingspatroon
 • Beter slapen
 • Meer energie en vitaliteit
 • Meer fysieke en psychische kracht
 • Afname van lichaamsvet, behoud van spier- en bindweefsel
 • Betere spijsvertering
 • Een gladde en strakke huid
 • Geen jojo-effect

Het Metabolic Balance-programma helpt en ondersteunt mensen bij wie de stofwisseling en de hormoonhuishouding uit balans is. Door deze onbalans ontstaan op de langer termijn lichamelijke klachten. Het lichaam is dan al een poos aan het compenseren. Het is geschikt voor alle leeftijden. 

Het voedingsplan:

Het Metabolic Balance-voedingsplan is eenvoudig opgezet en bestaat uit 4 fasen:

Fase 1: de voorbereidingsfase van 2 dagen. Dit heeft als doel het tot rust brengen van de stofwisseling en voorbereiding van het lichaam op de komende veranderingen van het voedingspatroon.

Fase 2: de strenge fase. Dit is een fase van aanpassing van het lichaam aan het verbeteren van voedingswijze en het in balans brengen van de stofwisseling tot het gewenste gewicht is bereikt.

Fase 3: de minder strenge fase. In deze fase stabiliseert de stofwisseling en behoud je het welbevinden en eventueel het gewicht. Je gaat hierbij langzaam de strenge regels van fase 2 loslaten.

Fase 4: behoud van welbevinden en gewichtsbehoud. Dit doe je door het eigen leven weer op te pakken met de basis van het programma. Hierdoor blijft de balans in stofwisseling en hormoonhuishouding.

Gedurende het programma ga je gevarieerd eten met maaltijden die goed op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor krijg je alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen binnen die bij jouw lijf passen, die jouw lichaam in balans brengen. De voeding uit het plan beïnvloedt op de juiste manier de hormoonhuishouding. Dit geeft stabiele suikergehaltes in het bloed en een natuurlijke afgifte van het hormoon insuline. Ook belangrijke organen zoals lever, nieren en darmen gaan hierdoor beter werken, waardoor je hormoonstelsel, immuunsysteem, hart en de bloedvaten beter zullen gaan functioneren.

De gezonde en uitgebalanceerde voeding geeft snel resultaat. Na het bereiken van het gewenste gewicht ga je in de minder strenge fase nog gevarieerder eten en drinken. Je raakt gewend aan deze manier van eten, waardoor het op de lange termijn je vaste manier van eten wordt.