Metabolic Balance

Herkent u dit?

  • U heeft overgewicht
  • U heeft al veel geprobeerd maar niets lijkt te helpen
  • De kilo's die eraf gaan, zijn er ook snel weer aan
  • U heeft moeite een dieet vol te houden

 

Het Metabolic Balance® -programma is bedoeld om overgewicht aan te pakken. De focus van dit programma ligt daarbij niet op een lastig vol te houden dieet, maar wel op het veranderen van het eetgedrag en het eetpatroon. Door te weinig variatie in voeding, voedingsstoffen, mineralen en vitamines kunnen er tekorten ontstaan.

Tekorten die een goede stofwisseling en balans en daardoor een gezond gewicht in de weg staan. Je valt niet af door te lijnen, maar door gezonde en gevarieerde voeding. Ook kinderen en jongeren met overgewicht kunnen baat hebben bij dit programma.

Hoe werkt het?

Met behulp van een prikpen worden er enkele druppels bloed uit de vinger afgenomen. Dit verzamelde bloed gaat het in een speciaal pakketje richting een gespecialiseerd laboratorium, waar ze het bloed analyseren. Dit duurt ongeveer 2 weken.

De uitslag wordt in een consult besproken. In dit consult krijg je een persoonlijk voedingsplan dat op jou is afgestemd. Met dit plan kun je direct aan de slag. In het behandeltraject dat daarop volgt word je met hele gerichte stappen begeleid zodat je afvalt en het geleerde nieuwe eetgedrag vol blijft houden.

 

Dit kost het

Dit onderzoek kost € 350,- (exclusief intake en consulten) of € 899,-- (inclusief intake, terugkoppeling en 8 consulten van 30 min). U betaalt dit onderzoek rechtstreeks bij het laboratorium of via een pintransactie aan Bruisend Brein.

Onderzoeken worden niet vergoed door een zorgverzekeraar. Wel kunt u deze medische kosten opgeven bij uw jaarlijkse belastingaangifte.

Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten, waaronder ook de intake en de terugkoppeling, geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

auto-immuunziekten en zwanger zijn

Alles wat je moet weten over auto-immuunziekten

Chronische klachten veroorzaken in Nederland meer sterfte, ziekte en invaliditeit dan welke andere oorzaak ook. Bovendien zijn ze moeilijk om zelf onder controle te houden. Toch wordt er nog onvoldoende aan gedaan. Chronische klachten kunnen worden veroorzaakt door veel verschillende ziekten en aandoeningen, waaronder kanker, coronaire hartziekten, beroertes, diabetes, psychische ...
Vrouw ligt verdrietig op een bed en verstopt zich voor de kijker

De 10 meest voorkomende chronische klachten bij vrouwen

Wil je graag moeder worden, maar heb je het nog niet gedaan omdat je kampt met chronische klachten die zorgen teweegbrengen? Of ben je een jonge vrouw in de bloei van je leven, maar voel je je tegengehouden door chronische klachten? Als het antwoord op één van deze vragen “ja” ...
zwangere vrouw met chronische klachten

Nieuwe mama met chronische klachten

Veel vrouwen hebben een kinderwens. Huisje, boompje, en uiteindelijk ook het beestje. We leven in een wereld die continue grote veranderingen met zich meebrengen en hebben een druk leven die veel tijd en energie vereisen. Vooral als vrouw is er de verwachting dat je het tegenwoordig allemaal kan – je ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?