Metabolic Balance

Herkent u dit?

  • U heeft overgewicht
  • U heeft al veel geprobeerd maar niets lijkt te helpen
  • De kilo's die eraf gaan, zijn er ook snel weer aan
  • U heeft moeite een dieet vol te houden

 

Het Metabolic Balance® -programma is bedoeld om overgewicht aan te pakken. De focus van dit programma ligt daarbij niet op een lastig vol te houden dieet, maar wel op het veranderen van het eetgedrag en het eetpatroon. Door te weinig variatie in voeding, voedingsstoffen, mineralen en vitamines kunnen er tekorten ontstaan.

Tekorten die een goede stofwisseling en balans en daardoor een gezond gewicht in de weg staan. Je valt niet af door te lijnen, maar door gezonde en gevarieerde voeding. Ook kinderen en jongeren met overgewicht kunnen baat hebben bij dit programma.

Hoe werkt het?

Met behulp van een prikpen worden er enkele druppels bloed uit de vinger afgenomen. Dit verzamelde bloed gaat het in een speciaal pakketje richting een gespecialiseerd laboratorium, waar ze het bloed analyseren. Dit duurt ongeveer 2 weken.

De uitslag wordt in een consult besproken. In dit consult krijg je een persoonlijk voedingsplan dat op jou is afgestemd. Met dit plan kun je direct aan de slag. In het behandeltraject dat daarop volgt word je met hele gerichte stappen begeleid zodat je afvalt en het geleerde nieuwe eetgedrag vol blijft houden.

 

Dit kost het

Dit onderzoek kost € 350,- (exclusief intake en consulten) of € 899,-- (inclusief intake, terugkoppeling en 8 consulten van 30 min). U betaalt dit onderzoek rechtstreeks bij het laboratorium of via een pintransactie aan Bruisend Brein.

Onderzoeken worden niet vergoed door een zorgverzekeraar. Wel kunt u deze medische kosten opgeven bij uw jaarlijkse belastingaangifte.

Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten, waaronder ook de intake en de terugkoppeling, geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

De rol van dankbaarheid bij problemen met stemming

Vijf redenen om van dankbaarheid een gewoonte te maken Er is aangetoond dat dankbaarheid een positief effect heeft op de mentale gezondheid. Recent onderzoek heeft aangetoond dat dit effect voor mensen met en zonder mentale gezondheidsproblemen geldt. Met talloze studies op de achtergrond die dit effect bevestigen, is dankbaarheid het ...
Beweegchallenge Bruisend Brein daagt u uit!

Beweegchallenge: Bruisend Brein daagt u uit!

Vindt u ook dat u meer moet bewegen? Doe dan mee met onze beweegchallenge en maak kans op een gratis consult met voedingsadvies! Kom van uw stoel! Letterlijk! Het voorjaar staat voor de deur en ons lijf moet weer worden aangezet. Uit de winterstand. We weten het allemaal: bewegen is ...
Bloed, spiegel van uw gezondheid! - Bruisend Brein

Bloed, spiegel van uw gezondheid!

Iedereen die zich wel eens niet goed heeft gevoeld, heeft bij de huisarts een bloedplaatje laten prikken. Dat is niet voor niets. De reguliere geneeskunde weet als sinds jaar en dag dat bloed uw gezondheid weerspiegelt. Niets voor niets dus dat het prikken van een bloedbeeld artsen van nuttige informatie ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?