Metabolic Balance

Herkent u dit?

  • U heeft overgewicht
  • U heeft al veel geprobeerd maar niets lijkt te helpen
  • De kilo's die eraf gaan, zijn er ook snel weer aan
  • U heeft moeite een dieet vol te houden

 

Het Metabolic Balance® -programma is bedoeld om overgewicht aan te pakken. De focus van dit programma ligt daarbij niet op een lastig vol te houden dieet, maar wel op het veranderen van het eetgedrag en het eetpatroon. Door te weinig variatie in voeding, voedingsstoffen, mineralen en vitamines kunnen er tekorten ontstaan.

Tekorten die een goede stofwisseling en balans en daardoor een gezond gewicht in de weg staan. Je valt niet af door te lijnen, maar door gezonde en gevarieerde voeding. Ook kinderen en jongeren met overgewicht kunnen baat hebben bij dit programma.

Hoe werkt het?

Met behulp van een prikpen worden er enkele druppels bloed uit de vinger afgenomen. Dit verzamelde bloed gaat het in een speciaal pakketje richting een gespecialiseerd laboratorium, waar ze het bloed analyseren. Dit duurt ongeveer 2 weken.

De uitslag wordt in een consult besproken. In dit consult krijg je een persoonlijk voedingsplan dat op jou is afgestemd. Met dit plan kun je direct aan de slag. In het behandeltraject dat daarop volgt word je met hele gerichte stappen begeleid zodat je afvalt en het geleerde nieuwe eetgedrag vol blijft houden.

 

Dit kost het

Dit onderzoek kost € 350,- (exclusief intake en consulten) of € 899,-- (inclusief intake, terugkoppeling en 8 consulten van 30 min). U betaalt dit onderzoek rechtstreeks bij het laboratorium of via een pintransactie aan Bruisend Brein.

Onderzoeken worden niet vergoed door een zorgverzekeraar. Wel kunt u deze medische kosten opgeven bij uw jaarlijkse belastingaangifte.

Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten, waaronder ook de intake en de terugkoppeling, geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

oververmoeide baby die moeite heeft met in slaap vallen

Valt je baby niet in slaap? Hier zijn 4 mogelijke redenen en oplossingen

De eerste paar levensmaanden van je kind zullen waarschijnlijk niet veel slaap bieden. Toch is de focus op slaap belangrijk, want baby’s hebben veel slaap nodig. De National Sleep Foundation adviseert gemiddeld 14-17 uur slaap voor pasgeborenen en 12-15 uur voor zuigelingen. Sommige baby's willen echter minder graag slapen dan ...
slaaproutine baby

Hoe zorg ik voor een goede slaaproutine voor mijn baby?

Het komt vaak voor dat ouders zich zorgen maken dat hun kind niet genoeg slaapt. Onze woorden van advies: raak niet in paniek! Gemiste dutjes of het weigeren van de bedtijd leidt niet per se tot levenslange ontwikkelingsproblemen. Je kind in slaap brengen is niet altijd gemakkelijk, en niemand vindt ...

Slaap is nodig voor de ontwikkeling van je baby

Dat slaap nodig is wist je misschien al. Maar weet je ook hoe actief de hersenontwikkeling van een pasgeborene is? Baby's groeien in de baarmoeder gedurende 40 weken (gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie), waarbij elke week belangrijke veranderingen met zich meebrengen in hun hersenen en lichaam. ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?