Neurotests

Herkent u dit?

  • U vergeet veel dingen, dingen gaan te snel en u kunt informatiestroom niet bijhouden
  • U schuift zaken voor u uit, u stelt uit en af
  • U reageert op alles en kunt zich moeilijk inhouden
  • U heeft moeite zaken tot uitvoering te brengen of ondervindt er veel hinder bij
  • U bent niet goed in het plannen en organiseren

In uw brein bevinden zich neuronen. Neuronen geven signalen aan elkaar door. Zo 'praten' de verschillende hersengebieden met elkaar. Dat praten gebeurt door het afvuren van neurotransmitters. Bruisend Brein kan u helpen met bovengenoemde klachten! Door uw neurotransmitters in kaart te brengen wordt duidelijk wat de oorzaak zou kunnen zijn van uw klachten. Daar kunnen we uiteraard bij helpen. Bij kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen, zoals AD(H)D en dyslexie bijvoorbeeld, is het zinvol de neurotransmitters in kaart te brengen. Dat kan waardevol zijn voor begeleiding thuis en op school. Bruisend Brein beschikt over twee neurotests waarmee we onderzoek kunnen doen. Afhankelijk van de test gaat het om een speeksel- en urineafname.

Hoe werkt het?

In de kit die wordt verzonden naar uw woonadres zit een urinebeker, urinebuisje en een handleiding. Afhankelijk van de gekozen test neem je ook een speekselmonster bij jezelf af. De verzamelde urine en/of het speekselmonster gaat in een speciaal pakketje richting een gespecialiseerd laboratorium, waar de urine wordt getest. De uitslag volgt na ongeveer 2 weken en wordt in een consult met u besproken. Wij leggen u uit wat de resultaten inhouden en wat de passende vervolgstappen zijn. Uiteraard krijgt u een kort laboratoriumrapport mee.

Het onderzoek zal duidelijk maken welke behandeling het meest passend is om uw klachten te verminderen. Op basis van de gegevens kunnen wij u intensief begeleiden of u middels een aantal consulten de goede weg op helpen. Dit kan onder andere middels Bruisend Brein-therapie, keto-therapie, Metabolic Balance therapie of een voedings- of supplementenadvies. Ook kunnen we een leefstijlplan voor u schrijven.

Dit kost het

Neurotests zijn onderzoeken op maat, uw klachten bepalen welke deelonderzoeken we inzetten. De kosten hangen of van de deelonderzoeken die gekozen zullen worden. U betaalt dit onderzoek rechtstreeks bij het laboratorium of via een pintransactie aan Bruisend Brein.

Aan een onderzoek gaat altijd een intakegesprek (€ 150,--) vooraf. Achteraf is er een terugkoppeling (€ 100,-). Desgewenst kunnen wij, aanvullend op het laboratoriumrapport, een persoonlijk plan voor u schrijven (€ 100,-). Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten, waaronder ook de intake en de terugkoppeling, geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

een hart vol bloemen, leef met intentie in plaats van goede voornemens of doelen

Leef met intentie in plaats van goede voornemens in 2023

Gelukkig Nieuwjaar! Heb je een fijne jaarwisseling gehad? Was het een avond met vrienden en familie of heb je juist je rust opgezocht door iets kleins of misschien helemaal niets te doen? Bij Bruisend Brein gaan we vol enthousiasme en energie het nieuwe jaar in om de (brein)gezondste versie van ...
borstvoeding voor je pasgeboren baby

Borstvoeding in de eerste 2 weken? 4 tips om je te helpen.

Als je voor het eerst moeder wordt, is het zeer waarschijnlijk dat het onderwerp "borstvoeding" je aandacht heeft getrokken in een van je boeken over zwangerschap en baby’s, in tijdschriften of tijdens een afspraak bij de dokter. Wellicht word je voortdurend opgezadeld met informatie over borstvoeding door meer ervaren moeders, ...
oververmoeide baby die moeite heeft met in slaap vallen

Valt je baby niet in slaap? Hier zijn 4 mogelijke redenen en oplossingen

De eerste paar levensmaanden van je kind zullen waarschijnlijk niet veel slaap bieden. Toch is de focus op slaap belangrijk, want baby’s hebben veel slaap nodig. De National Sleep Foundation adviseert gemiddeld 14-17 uur slaap voor pasgeborenen en 12-15 uur voor zuigelingen. Sommige baby's willen echter minder graag slapen dan ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?