Neurotests

Herkent u dit?

  • U vergeet veel dingen, dingen gaan te snel en u kunt informatiestroom niet bijhouden
  • U schuift zaken voor u uit, u stelt uit en af
  • U reageert op alles en kunt zich moeilijk inhouden
  • U heeft moeite zaken tot uitvoering te brengen of ondervindt er veel hinder bij
  • U bent niet goed in het plannen en organiseren

In uw brein bevinden zich neuronen. Neuronen geven signalen aan elkaar door. Zo 'praten' de verschillende hersengebieden met elkaar. Dat praten gebeurt door het afvuren van neurotransmitters. Bruisend Brein kan u helpen met bovengenoemde klachten! Door uw neurotransmitters in kaart te brengen wordt duidelijk wat de oorzaak zou kunnen zijn van uw klachten. Daar kunnen we uiteraard bij helpen. Bij kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen, zoals AD(H)D en dyslexie bijvoorbeeld, is het zinvol de neurotransmitters in kaart te brengen. Dat kan waardevol zijn voor begeleiding thuis en op school. Bruisend Brein beschikt over twee neurotests waarmee we onderzoek kunnen doen. Afhankelijk van de test gaat het om een speeksel- en urineafname.

Hoe werkt het?

In de kit die wordt verzonden naar uw woonadres zit een urinebeker, urinebuisje en een handleiding. Afhankelijk van de gekozen test neem je ook een speekselmonster bij jezelf af. De verzamelde urine en/of het speekselmonster gaat in een speciaal pakketje richting een gespecialiseerd laboratorium, waar de urine wordt getest. De uitslag volgt na ongeveer 2 weken en wordt in een consult met u besproken. Wij leggen u uit wat de resultaten inhouden en wat de passende vervolgstappen zijn. Uiteraard krijgt u een kort laboratoriumrapport mee.

Het onderzoek zal duidelijk maken welke behandeling het meest passend is om uw klachten te verminderen. Op basis van de gegevens kunnen wij u intensief begeleiden of u middels een aantal consulten de goede weg op helpen. Dit kan onder andere middels Bruisend Brein-therapie, keto-therapie, Metabolic Balance therapie of een voedings- of supplementenadvies. Ook kunnen we een leefstijlplan voor u schrijven.

Dit kost het

Neurotests zijn onderzoeken op maat, uw klachten bepalen welke deelonderzoeken we inzetten. De kosten hangen of van de deelonderzoeken die gekozen zullen worden. U betaalt dit onderzoek rechtstreeks bij het laboratorium of via een pintransactie aan Bruisend Brein.

Aan een onderzoek gaat altijd een intakegesprek (€ 150,--) vooraf. Achteraf is er een terugkoppeling (€ 100,-). Desgewenst kunnen wij, aanvullend op het laboratoriumrapport, een persoonlijk plan voor u schrijven (€ 100,-). Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten, waaronder ook de intake en de terugkoppeling, geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

auto-immuunziekten en zwanger zijn

Alles wat je moet weten over auto-immuunziekten

Chronische klachten veroorzaken in Nederland meer sterfte, ziekte en invaliditeit dan welke andere oorzaak ook. Bovendien zijn ze moeilijk om zelf onder controle te houden. Toch wordt er nog onvoldoende aan gedaan. Chronische klachten kunnen worden veroorzaakt door veel verschillende ziekten en aandoeningen, waaronder kanker, coronaire hartziekten, beroertes, diabetes, psychische ...
Vrouw ligt verdrietig op een bed en verstopt zich voor de kijker

De 10 meest voorkomende chronische klachten bij vrouwen

Wil je graag moeder worden, maar heb je het nog niet gedaan omdat je kampt met chronische klachten die zorgen teweegbrengen? Of ben je een jonge vrouw in de bloei van je leven, maar voel je je tegengehouden door chronische klachten? Als het antwoord op één van deze vragen “ja” ...
zwangere vrouw met chronische klachten

Nieuwe mama met chronische klachten

Veel vrouwen hebben een kinderwens. Huisje, boompje, en uiteindelijk ook het beestje. We leven in een wereld die continue grote veranderingen met zich meebrengen en hebben een druk leven die veel tijd en energie vereisen. Vooral als vrouw is er de verwachting dat je het tegenwoordig allemaal kan – je ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?