Nieuwe mama met chronische klachten

Bericht geplaatst op 12 april 2022

zwangere vrouw met chronische klachten

Veel vrouwen hebben een kinderwens. Huisje, boompje, en uiteindelijk ook het beestje. We leven in een wereld die continue grote veranderingen met zich meebrengen en hebben een druk leven die veel tijd en energie vereisen. Vooral als vrouw is er de verwachting dat je het tegenwoordig allemaal kan – je huishouden organiseren, een carrière bouwen, je sociale relaties onderhouden (met familie, vrienden, een mogelijke partner), en ook moeder zijn. Allemaal tegelijkertijd! 

Een vrouw die alles kan terwijl je hart alarmerend bonkt in je hoofd, je misselijk en duizelig bent waardoor je niet uit je bed kunt komen, of de pijn in je buik zo intens is, dat het je belemmert in je dagelijkse leven. Misschien zien jouw chronische klachten er wel anders uit. Toch baart het idee van een kind op (korte) termijn je wellicht wat zorgen. 

En toch… je hebt een kinderwens. 

zwangere vrouw met chronische klachten
Wat doe je dan wanneer je kampt met chronische klachten?

Een balans vinden in het leven dat verwacht wordt van de moderne vrouw is al moeilijk genoeg. Dus rekening houden met je chronische klachten kan er een extra schep bovenop zijn. Het is volkomen te begrijpen als die vraag onzekerheden veroorzaakt, want jouw dagindeling of levensstijl ziet er misschien anders uit dan die van andere (toekomstige) moeders. 

Door zo vroeg mogelijk zorg toe te passen in verschillende fasen van jouw leven, kun je al preventief aan de slag gaan. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. 

Bij Bruisend Brein helpen we je graag met zowel preconceptiezorg als prenatale zorg door compassievol te kijken naar wat jouw omstandigheden zijn en hoe een pasgeboren baby daarin zou passen. We zullen samen realistische oplossingen vinden die aansluiten bij jouw specifieke behoeften als toekomstige moeder met chronische klachten, zodat je jouw kinderwens kunt waarmaken zonder dat je gezondheid en levenskwaliteit in het gedrang komen.

Meld je aan voor een consult.

Belinda Herrewijn

Belinda Herrewijn is GZ-psycholoog en orthomoleculair therapeut. In haar praktijk Bruisend Brein combineert zij haar psychologische en orthomoleculaire kennis om kinderen en volwassenen te helpen bij een gezondere leefstijl.

Bericht geplaatst op 12 april 2022

zwangere vrouw met chronische klachten