Slaapproblemen, onderzoek en begeleiding

Bruisend Brein kan u helpen als u slaapproblemen heeft. We hebben slaap nodig voor ons herstel en het spreekwoordelijke 'opladen van onze batterij'. Slaapproblemen zorgen ervoor dat u moeite kunt ervaren met uw dagelijkse werkzaamheden of dat u niet meer goed kunt nadenken. Door de slaapproblemen kunt u ook stress ervaren of angstig worden. Zo komt u in een negatieve spiraal. De omgeving heeft niet altijd begrip voor deze problemen.

Goed bedoelde adviezen als "je valt toch wel een keer in slaap" helpen niet. Misschien heeft u al heel veel geprobeerd om de klachten te doen verminderen. Als u slaapproblemen heeft, dan verliest u veel energie. Hierdoor kunnen de darmen niet optimaal zijn werk doen. Maar het omgekeerde kan ook mogelijk zijn: als de darmen niet optimaal werken, krijgt u niet de juiste of voldoende energie. We zijn u bij Bruisend Brein graag van dienst om u vanuit onze orthomoleculaire en psychologische visie te helpen. Zo brengen we lijf en brein in balans en kunt u meer van het leven genieten.

We kunnen zowel op het gebied van onderzoek als begeleiding iets voor u betekenen.

Bruisend Brein is er voor kinderen, jeugdigen en volwassenen!

Zo kan Bruisend Brein u helpen

Het traject start met een intakegesprek. Als uw kind klachten ervaart dan neemt uw kind, afhankelijk van de leeftijd, ook deel aan dit gesprek. In dit gesprek brengen we uw hulpvraag in kaart, we inventariseren uw klachten en vragen u naar welke stappen u reeds ondernomen hebt om uw klachten te doen verminderen. We vragen u naar uw levensverhaal en medisch verleden en heden. Als het een kind betreft stellen we ook vragen aangaande de ontwikkeling van uw kind, van zwangerschap tot nu. In sommige gevallen vragen wij u vooraf vragenlijsten in te vullen en een slaapdagboek bij te houden. Naast de lichamelijke component hebben we ook veel aandacht voor uw gemoedsrust.

Bruisend Brein kan u vervolgens helpen met een onderzoek en/of behandeling. Niet altijd zijn beide nodig. Dat is afhankelijk van uw klachten. Bruisend Brein kan hulp bieden met verschillende laboratoriumonderzoeken zoals:

De uitkomsten van het onderzoek worden met u besproken en er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Het onderzoek zal duidelijk maken welke behandeling het meest passend is om uw klachten te verminderen.

Dit kan onder andere een Bruisend Brein-therapie, een voedings- of supplementenadvies of een leefstijlplan zijn.

Dit kost het

Wij leveren maatwerk en kunnen u pas vertellen wat de daadwerkelijke kosten zijn als we met u in gesprek zijn gegaan. Het is mogelijk om eerst alleen een intakegesprek (€ 150,-) te boeken en in dat gesprek te horen welke route en kosten daarbij horen.

Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten, waaronder ook de intake en de terugkoppeling, geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

een hart vol bloemen, leef met intentie in plaats van goede voornemens of doelen

Leef met intentie in plaats van goede voornemens in 2023

Gelukkig Nieuwjaar! Heb je een fijne jaarwisseling gehad? Was het een avond met vrienden en familie of heb je juist je rust opgezocht door iets kleins of misschien helemaal niets te doen? Bij Bruisend Brein gaan we vol enthousiasme en energie het nieuwe jaar in om de (brein)gezondste versie van ...
borstvoeding voor je pasgeboren baby

Borstvoeding in de eerste 2 weken? 4 tips om je te helpen.

Als je voor het eerst moeder wordt, is het zeer waarschijnlijk dat het onderwerp "borstvoeding" je aandacht heeft getrokken in een van je boeken over zwangerschap en baby’s, in tijdschriften of tijdens een afspraak bij de dokter. Wellicht word je voortdurend opgezadeld met informatie over borstvoeding door meer ervaren moeders, ...
oververmoeide baby die moeite heeft met in slaap vallen

Valt je baby niet in slaap? Hier zijn 4 mogelijke redenen en oplossingen

De eerste paar levensmaanden van je kind zullen waarschijnlijk niet veel slaap bieden. Toch is de focus op slaap belangrijk, want baby’s hebben veel slaap nodig. De National Sleep Foundation adviseert gemiddeld 14-17 uur slaap voor pasgeborenen en 12-15 uur voor zuigelingen. Sommige baby's willen echter minder graag slapen dan ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?