december 6, 2017

Over

BruisendBrein-Over-WieBenIk

Wie ben ik?

Bruisend Brein is een onderdeel van De Praktijk. De Praktijk levert Basis GGZ. Bruisend Brein richt zich op integrale geneeskunde en leefstijlbegeleiding. De naam verwijst naar de integrale (= alles omvattende) aanpak, om te komen tot een evenwicht tussen geest, lichaam en huid. Deze aanpak wordt ook wel een holistische benadering genoemd.

Na mijn opleiding als GZ-psycholoog werk ik al jaren in de reguliere Basis GGZ met volwassenen, jongeren en met kinderen in De Praktijk4Kids. Onze huidige gezondheidszorg heeft echter behoefte aan professionals die verder kijken dan hun eigen vakgebied. Alleen op die manier kunnen we in de toekomst gezondheidsvragen oplossen. Daarom heb ik mij in de afgelopen jaren geschoold bij Natura Foundation als Orthomoleculair therapeut. In 2019 heb ik mijn diploma als kPNI-therapeut behaald. Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) is een gestaag groeiende wetenschap die de samenhang onderzoekt tussen onze psyche, ons immuunsysteem, onze hersenen en hormonen. Nadruk ligt op de betekenis van deze processen voor de dagelijkse praktijk. Wat gebeurt er als we ziek worden? Hoe kan deze kennis bijdragen aan de genezing, alsook het voorkomen van de chronische ziekten, zo typisch voor onze westerse samenleving? kPNI is vooral een manier om te achterhalen wat er aan de hand is, hoe het lichaam als een geheel functioneert bij gezondheid en ziekte. De kPNI sluit goed aan bij de inzichten uit de natuurgeneeskunde, de orthomoleculaire geneeskunde en zelfs bij de oosterse geneeswijzen.

Als klinisch PNI-therapeut heb ik daarom kennis van psychologie, neurologie en immunologie, maar ook van bijvoorbeeld evolutiebiologie, (oer)voeding en bewegingswetenschappen. Door deze brede integratieve benadering is de PNI-behandeling persoonlijk en effectief. Mijn doel is om u bewust te maken van de samenhang tussen geest en lichaam. Mijn missie is om de integrale geneeskunde en leefstijlbegeleiding meer op de voorgrond te brengen. Mijn BIG registratie is 39062669425

<- Terug naar Home