december 6, 2017

Over

BruisendBrein-Over-WieBenIk                    

              Belinda Herrewijn                                                                          Chantal Geers

Wie zijn wij?

Bruisend Brein, Centrum voor Microbioom en Leefstijlpsychologie is een onderdeel van De Praktijk. De Praktijk levert Basis GGZ. Bruisend Brein richt zich op het microbioom en het voorkomen van laaggradige ontstekingen. Door middel van (preventieve) behandeling gericht op de 5 basis aspecten voor een goede gezondheid gaan we aan de slag voor een optimale versie van wie jij bent.

Na haar opleiding als GZ-psycholoog werkt Belinda Herrewijn al jaren in de reguliere Basis GGZ met volwassenen, jongeren en met kinderen in De Praktijk4Kids. Onze huidige gezondheidszorg heeft echter behoefte aan professionals die verder kijken dan hun eigen vakgebied. Alleen op die manier kunnen we in de toekomst gezondheidsvragen oplossen. Daarom heeft zij zich in de afgelopen jaren geschoold bij Natura Foundation als Orthomoleculair therapeut. In 2019 heeft Belinda haar diploma als kPNI-therapeut behaald bij PNI Europe.

Chantal is al meerdere jaren werkzaam als orthopedagoog bij De Praktijk4Kids, naast Belinda. Ook zij merkte dat er behoefte was aan het buiten de vaste protocollen om kijken en om erachter te komen wat een kind nou echt nodig heeft om zich beter te kunnen ontwikkelen. Vanuit die missie is zij in 2019 bij de Ortho Health Foundation geschoold tot Orthomoleculair (kinder-)coach.

Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) is een gestaag groeiende wetenschap die de samenhang onderzoekt tussen onze psyche, ons immuunsysteem, onze hersenen en hormonen. Nadruk ligt op de betekenis van deze processen voor de dagelijkse praktijk. Wat gebeurt er als we ziek worden? Hoe kan deze kennis bijdragen aan de genezing, alsook het voorkomen van de chronische ziekten, zo typisch voor onze westerse samenleving? kPNI is vooral een manier om te achterhalen wat er aan de hand is, hoe het lichaam als een geheel functioneert bij gezondheid en ziekte. De kPNI sluit goed aan bij de inzichten uit de natuurgeneeskunde, de orthomoleculaire geneeskunde en zelfs bij de oosterse geneeswijzen.

Als klinisch PNI-therapeut en GZ-psycholoog (Belinda) en orthopedagoog en orthomoleculair coach (Chantal) hebben wij binnen Bruisend Brein kennis van psychologie, neurologie en immunologie, maar ook van bijvoorbeeld evolutiebiologie, (oer)voeding en bewegingswetenschappen. Door deze brede integratieve benadering is de behandeling persoonlijk en effectief. Ons doel is om u bewust te maken van de samenhang tussen geest en lichaam. Onze missie is om de integrale geneeskunde en leefstijlbegeleiding meer op de voorgrond te brengen. Daarnaast willen wij ook graag dat de theoretische kennis makkelijk inpasbaar is in het dagelijks leven om zo tot gedragsverandering te komen. Daarom bieden wij ook hulp aan therapeuten en coaches.

Belinda haar BIG registratie is 39062669425

<- Terug naar Home