Over Bruisend Brein

Wij zijn Belinda Herrewijn en Chantal Geers en wij zijn Bruisend Brein! Al werkende in de basis GGZ stuitten wij steeds vaker op problemen die niet met een behandeling binnen de vergoede zorg en de bestaande protocollen konden worden opgelost. Zo zijn wij verder gaan kijken en binnen de orthomoleculaire zorg terechtgekomen. We maakten kennis met psycho-neuro-immunologie (PNI) en helpen nu veel volwassenen, kinderen en jongeren door onze psychologische en orthomoleculaire kennis te combineren.

Psycho-neuro-immunologie (PNI) is een groeiende wetenschap dat zich richt op de samenhang tussen psyche, het immuunsysteem, het brein en klachten. Deze wetenschap richt zich bijvoorbeeld op wat er gebeurt als we ziek worden en hoe deze kennis kan bijdragen aan de genezing, alsook het voorkomen van de chronische ziekten dat heel vaak voorkomt in onze westerse samenleving. PNI is vooral een manier om te achterhalen wat er aan de hand is, hoe het lichaam als een geheel functioneert bij gezondheid en ziekte. Samen met onze kennis over gedrag en mentale processen kunnen wij u of uw kind begeleiden om gedragsverandering toe te passen, zodat u of uw kind de (brein)gezondste versie van zichzelf kan worden. Dat is onze missie!

Alle methodes die we gebruiken zijn wetenschappelijk bewezen. Tevens zijn we aangesloten bij het Microbioom Center.

Belinda Herrewijn

IMG_0821

Belinda Herrewijn werkt als GZ-psycholoog al jaren met volwassenen, jongeren en kinderen. Belinda is eigenaresse van De Praktijk, een Basis GGZ-praktijk voor volwassenen, en De Praktijk4Kids, een Basis GGZ-praktijk voor kinderen en jongeren.

Onze huidige gezondheidszorg heeft echter behoefte aan professionals die verder kijken dan hun eigen vakgebied. Alleen op die manier kunnen we in de toekomst gezondheidsvragen oplossen. Daarom heeft Belinda zich in de afgelopen jaren geschoold bij Natura Foundation als Orthomoleculair therapeut. In 2019 heeft Belinda haar diploma als kPNI-therapeut behaald bij PNI Europe.

Bij Bruisend Brein combineert Belinda haar psychologische en orthomoleculaire kennis!

Belinda is lid van de vereniging Arts en Leefstijl én ze is voorzitster van de Hersen Darm Stichting.

Gaby van de Belt

Gaby is fitnessinstructrice en bewegingsdeskundige voor zwangere vrouwen. Zorgzaam zijn gaat bij Gaby altijd vanzelf en ze haalt veel geluk uit het helpen van mensen bij het behalen van hun doelen. Daarnaast is sport altijd al een passie van Gaby geweest en zo is deze combinatie ontstaan!

Belinda's blogs

auto-immuunziekten en zwanger zijn

Alles wat je moet weten over auto-immuunziekten

Chronische klachten veroorzaken in Nederland meer sterfte, ziekte en invaliditeit dan welke andere oorzaak ook. Bovendien zijn ze moeilijk om zelf onder controle te houden. Toch wordt er nog onvoldoende aan gedaan. Chronische klachten kunnen worden veroorzaakt door veel verschillende ziekten en aandoeningen, waaronder kanker, coronaire hartziekten, beroertes, diabetes, psychische ...
Vrouw ligt verdrietig op een bed en verstopt zich voor de kijker

De 10 meest voorkomende chronische klachten bij vrouwen

Wil je graag moeder worden, maar heb je het nog niet gedaan omdat je kampt met chronische klachten die zorgen teweegbrengen? Of ben je een jonge vrouw in de bloei van je leven, maar voel je je tegengehouden door chronische klachten? Als het antwoord op één van deze vragen “ja” ...
zwangere vrouw met chronische klachten

Nieuwe mama met chronische klachten

Veel vrouwen hebben een kinderwens. Huisje, boompje, en uiteindelijk ook het beestje. We leven in een wereld die continue grote veranderingen met zich meebrengen en hebben een druk leven die veel tijd en energie vereisen. Vooral als vrouw is er de verwachting dat je het tegenwoordig allemaal kan – je ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?