Over Bruisend Brein

Wij zijn Belinda Herrewijn en Chantal Geers en wij zijn Bruisend Brein! Al werkende in de basis GGZ stuitten wij steeds vaker op problemen die niet met een behandeling binnen de vergoede zorg en de bestaande protocollen konden worden opgelost. Zo zijn wij verder gaan kijken en binnen de orthomoleculaire zorg terechtgekomen. We maakten kennis met psycho-neuro-immunologie (PNI) en helpen nu veel volwassenen, kinderen en jongeren door onze psychologische en orthomoleculaire kennis te combineren.

Psycho-neuro-immunologie (PNI) is een groeiende wetenschap dat zich richt op de samenhang tussen psyche, het immuunsysteem, het brein en klachten. Deze wetenschap richt zich bijvoorbeeld op wat er gebeurt als we ziek worden en hoe deze kennis kan bijdragen aan de genezing, alsook het voorkomen van de chronische ziekten dat heel vaak voorkomt in onze westerse samenleving. PNI is vooral een manier om te achterhalen wat er aan de hand is, hoe het lichaam als een geheel functioneert bij gezondheid en ziekte. Samen met onze kennis over gedrag en mentale processen kunnen wij u of uw kind begeleiden om gedragsverandering toe te passen, zodat u of uw kind de (brein)gezondste versie van zichzelf kan worden. Dat is onze missie!

Alle methodes die we gebruiken zijn wetenschappelijk bewezen. Tevens zijn we aangesloten bij het Microbioom Center.

Belinda Herrewijn

IMG_0821

Belinda Herrewijn werkt als GZ-psycholoog al jaren met volwassenen, jongeren en kinderen. Belinda is eigenaresse van De Praktijk, een Basis GGZ-praktijk voor volwassenen, en De Praktijk4Kids, een Basis GGZ-praktijk voor kinderen en jongeren.

Onze huidige gezondheidszorg heeft echter behoefte aan professionals die verder kijken dan hun eigen vakgebied. Alleen op die manier kunnen we in de toekomst gezondheidsvragen oplossen. Daarom heeft Belinda zich in de afgelopen jaren geschoold bij Natura Foundation als Orthomoleculair therapeut. In 2019 heeft Belinda haar diploma als kPNI-therapeut behaald bij PNI Europe.

Bij Bruisend Brein combineert Belinda haar psychologische en orthomoleculaire kennis!

Belinda is lid van de vereniging Arts en Leefstijl én ze is voorzitster van de Hersen Darm Stichting.

Gaby van de Belt

Gaby is fitnessinstructrice en bewegingsdeskundige voor zwangere vrouwen. Zorgzaam zijn gaat bij Gaby altijd vanzelf en ze haalt veel geluk uit het helpen van mensen bij het behalen van hun doelen. Daarnaast is sport altijd al een passie van Gaby geweest en zo is deze combinatie ontstaan!

Belinda's blogs

De rol van dankbaarheid bij problemen met stemming

Vijf redenen om van dankbaarheid een gewoonte te maken Er is aangetoond dat dankbaarheid een positief effect heeft op de mentale gezondheid. Recent onderzoek heeft aangetoond dat dit effect voor mensen met en zonder mentale gezondheidsproblemen geldt. Met talloze studies op de achtergrond die dit effect bevestigen, is dankbaarheid het ...
Beweegchallenge Bruisend Brein daagt u uit!

Beweegchallenge: Bruisend Brein daagt u uit!

Vindt u ook dat u meer moet bewegen? Doe dan mee met onze beweegchallenge en maak kans op een gratis consult met voedingsadvies! Kom van uw stoel! Letterlijk! Het voorjaar staat voor de deur en ons lijf moet weer worden aangezet. Uit de winterstand. We weten het allemaal: bewegen is ...
Bloed, spiegel van uw gezondheid! - Bruisend Brein

Bloed, spiegel van uw gezondheid!

Iedereen die zich wel eens niet goed heeft gevoeld, heeft bij de huisarts een bloedplaatje laten prikken. Dat is niet voor niets. De reguliere geneeskunde weet als sinds jaar en dag dat bloed uw gezondheid weerspiegelt. Niets voor niets dus dat het prikken van een bloedbeeld artsen van nuttige informatie ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?