Glutenvrije bieten pizza

Bieten humus:

  • 5 gekookte bieten 
  • 120 g kikkererwten 
  • 1 kleine rauwe biet
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el tahini 
  • 3 el alijfolie
  • zout &peper naar smaak
  • 1 tl komijn

Zongedroogde tomaten humus 

  • 120 g kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el tahini
  • 3 eetlepels olijfolie van zongedroogde tomaten
  • 120 g zongedroogde tomaten 
  • een handje verse basilicum
  • 1 rode peper
  • zout en peper naar smaak 

Bodem

  • 300 gram bieten humus 
  • 400 gram tapioca meel
  • 4 el oliijfolie

Topping 

  • Avocado 
  • Sesamzaadjes
  • Basillicum 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de gekookte bieten in vieren.
  3. Voeg alle ingredienten toe aan de blender of foodproccesor en blend tot een gladde massa.
  4. Doe dit ook met de zongedroogde tomaten humus. 
  5. Doe het tapiocameel in een grote kom en voeg de bieten humus en olijfolie toe. 
  6. Kneed dit tot een stevig (niet plakkend) deeg. Wanneer het te plakkerig blijft voeg je meer tapiocameel toe. 
  7. Kneed dit deeg tot een dunne pizza bodem.
  8. Plaats de bodem voor 15 tot 20 min in de oven. 
  9. Beleg de bodem met de zongedroogde tomaten humus, avocado, basilicum en sesamzaadjes. 
  10. Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *