Van intake tot afronding

Als wij u van dienst mogen zijn dan zijn er een aantal zaken van belang. We brengen uw klachten graag goed in kaart. U bent onze grootste informatiebron als het gaat om uw klachten of de klachten van uw kind. Ook als u een preventief doel heeft, en liever 'voorkomt dan geneest', zijn we u graag van dienst.

We vragen daarom altijd goed voorbereid naar een gesprek te komen. De duur van een traject is afhankelijk van de hulpvraag. Hoe een traject globaal genomen in zijn werk gaat, leest u op deze pagina.

1. Aanmelding

U kunt zich op persoonlijke titel aanmelden bij Bruisend Brein. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. In sommige gevallen heeft de huisarts wel naar ons verwezen. Voor ons is het dan goed om deze verwijzing in te zien. In sommige gevallen vragen wij u om toestemming om contact op te nemen met de huisarts.

U meldt zich aan door ons inschrijfformulier in te vullen.

2. Intake

Na uw aanmelding vindt het intakegesprek plaats. In dit gesprek brengen wij samen uw klachten in kaart. Als u een dagboekje heeft bijgehouden, dan kijken we daar ook samen naar. We vragen u naar uw medicatiegebruik en medisch verleden en heden. Ook brengen we belangrijke levensgebeurtenissen in kaart. Denk hierbij aan ongelukken, ziekenhuisopnamen, het overlijden van een dierbare, traumatische ervaringen, etc. Als het klachten bij een kind betreft is het voor ons ook erg belangrijk om zicht te krijgen op de zwangerschap, de geboorte en de verdere ontwikkeling van uw kind.

Vervolgens leggen we u uit welke onderzoeken passend zijn en welke kosten daar aan verbonden zijn. U komt dus niet voor verrassingen te staan.

3. Onderzoeken

Op basis van hetgeen u ons heeft verteld in de intake zal er onderzoek plaatsvinden. Afhankelijk van uw klachten wordt bepaald welke onderzoeken passend zijn.

Bruisend Brein kan hulp bieden met verschillende laboratoriumonderzoeken zoals

Uiteraard leggen wij u wat deze onderzoeken inhouden en hoe het in zijn werk gaat.

4. Terugkoppeling

De onderzoeksresultaten worden aan u teruggekoppeld in een gesprek. We leggen de resultaten aan u uit en vertellen u ook hoe deze uw klachten kunnen verklaren. Uiteraard vertellen wij ook wat er nodig is om de klachten te doen verminderen. We helpen u daar graag bij in een begeleidingstraject.

5. Begeleiding

We begeleiden u graag bij uw weg naar een gezonder leven. Dat doen we door op basis van de onderzoeksresultaten een plan op te stellen voor u. We bieden verschillende soorten begeleiding. Samen bespreken we bij passend is en wat voor u werkt. Dit kan bijvoorbeeld een Bruisend Brein-therapie, keto-therapie, Metabolic Balance therapie of een voedings of supplementenadvies zijn. Ook kunnen we een leefstijlplan voor u schrijven.

Belinda's blogs

How To: Patronen doorbreken | Effectief opladen

Effectief opladen kan je leren. Wát een verademing want net als fietsen is het iets wat je niet verleert, wanneer je het onder de knie hebt. Maar net als fietsen, is het iets wat we onszelf eerst moeten aanleren. En dat is nodig. We hebben 1 taak om te kunnen ...
een hart vol bloemen, leef met intentie in plaats van goede voornemens of doelen

Leef met intentie in plaats van goede voornemens in 2023

Gelukkig Nieuwjaar! Heb je een fijne jaarwisseling gehad? Was het een avond met vrienden en familie of heb je juist je rust opgezocht door iets kleins of misschien helemaal niets te doen? Bij Bruisend Brein gaan we vol enthousiasme en energie het nieuwe jaar in om de (brein)gezondste versie van ...
borstvoeding voor je pasgeboren baby

Borstvoeding in de eerste 2 weken? 4 tips om je te helpen.

Als je voor het eerst moeder wordt, is het zeer waarschijnlijk dat het onderwerp "borstvoeding" je aandacht heeft getrokken in een van je boeken over zwangerschap en baby’s, in tijdschriften of tijdens een afspraak bij de dokter. Wellicht word je voortdurend opgezadeld met informatie over borstvoeding door meer ervaren moeders, ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?