Van intake tot afronding

Als wij u van dienst mogen zijn dan zijn er een aantal zaken van belang. We brengen uw klachten graag goed in kaart. U bent onze grootste informatiebron als het gaat om uw klachten of de klachten van uw kind. Ook als u een preventief doel heeft, en liever 'voorkomt dan geneest', zijn we u graag van dienst.

We vragen daarom altijd goed voorbereid naar een gesprek te komen. De duur van een traject is afhankelijk van de hulpvraag. Hoe een traject globaal genomen in zijn werk gaat, leest u op deze pagina.

1. Aanmelding

U kunt zich op persoonlijke titel aanmelden bij Bruisend Brein. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. In sommige gevallen heeft de huisarts wel naar ons verwezen. Voor ons is het dan goed om deze verwijzing in te zien. In sommige gevallen vragen wij u om toestemming om contact op te nemen met de huisarts.

U meldt zich aan door ons inschrijfformulier in te vullen.

2. Intake

Na uw aanmelding vindt het intakegesprek plaats. In dit gesprek brengen wij samen uw klachten in kaart. Als u een dagboekje heeft bijgehouden, dan kijken we daar ook samen naar. We vragen u naar uw medicatiegebruik en medisch verleden en heden. Ook brengen we belangrijke levensgebeurtenissen in kaart. Denk hierbij aan ongelukken, ziekenhuisopnamen, het overlijden van een dierbare, traumatische ervaringen, etc. Als het klachten bij een kind betreft is het voor ons ook erg belangrijk om zicht te krijgen op de zwangerschap, de geboorte en de verdere ontwikkeling van uw kind.

Vervolgens leggen we u uit welke onderzoeken passend zijn en welke kosten daar aan verbonden zijn. U komt dus niet voor verrassingen te staan.

3. Onderzoeken

Op basis van hetgeen u ons heeft verteld in de intake zal er onderzoek plaatsvinden. Afhankelijk van uw klachten wordt bepaald welke onderzoeken passend zijn.

Bruisend Brein kan hulp bieden met verschillende laboratoriumonderzoeken zoals

Uiteraard leggen wij u wat deze onderzoeken inhouden en hoe het in zijn werk gaat.

4. Terugkoppeling

De onderzoeksresultaten worden aan u teruggekoppeld in een gesprek. We leggen de resultaten aan u uit en vertellen u ook hoe deze uw klachten kunnen verklaren. Uiteraard vertellen wij ook wat er nodig is om de klachten te doen verminderen. We helpen u daar graag bij in een begeleidingstraject.

5. Begeleiding

We begeleiden u graag bij uw weg naar een gezonder leven. Dat doen we door op basis van de onderzoeksresultaten een plan op te stellen voor u. We bieden verschillende soorten begeleiding. Samen bespreken we bij passend is en wat voor u werkt. Dit kan bijvoorbeeld een Bruisend Brein-therapie, keto-therapie, Metabolic Balance therapie of een voedings of supplementenadvies zijn. Ook kunnen we een leefstijlplan voor u schrijven.

Belinda's blogs

De rol van dankbaarheid bij problemen met stemming

Vijf redenen om van dankbaarheid een gewoonte te maken Er is aangetoond dat dankbaarheid een positief effect heeft op de mentale gezondheid. Recent onderzoek heeft aangetoond dat dit effect voor mensen met en zonder mentale gezondheidsproblemen geldt. Met talloze studies op de achtergrond die dit effect bevestigen, is dankbaarheid het ...
Beweegchallenge Bruisend Brein daagt u uit!

Beweegchallenge: Bruisend Brein daagt u uit!

Vindt u ook dat u meer moet bewegen? Doe dan mee met onze beweegchallenge en maak kans op een gratis consult met voedingsadvies! Kom van uw stoel! Letterlijk! Het voorjaar staat voor de deur en ons lijf moet weer worden aangezet. Uit de winterstand. We weten het allemaal: bewegen is ...
Bloed, spiegel van uw gezondheid! - Bruisend Brein

Bloed, spiegel van uw gezondheid!

Iedereen die zich wel eens niet goed heeft gevoeld, heeft bij de huisarts een bloedplaatje laten prikken. Dat is niet voor niets. De reguliere geneeskunde weet als sinds jaar en dag dat bloed uw gezondheid weerspiegelt. Niets voor niets dus dat het prikken van een bloedbeeld artsen van nuttige informatie ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?