Voedings- en supplementen­advies

Herkent u dit?

  • U bent snel moe en heeft weinig energie
  • U heeft overgewicht en valt ondanks uw inspanningen niet af
  • U heeft spijsverteringsproblemen (obstipatie of diarree)

De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat buik en brein optimaal functioneren wanneer beiden in voldoende mate de beschikking hebben over alle voedingsstoffen die ze nodig hebben. Denk hierbij aan koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook aan de micronutriënten zoals vitaminen, mineralen en spoorelementen.

Als deze voedingsstoffen onvoldoende aanwezig zijn, dan kunnen er klachten ontstaan. Een tekort aan deze voedingsstoffen kan bijvoorbeeld ontstaan door te veel en te vaak eten  van niet gezonde voeding of door een verhoogde behoefte aan bepaalde stoffen door stress. Een voedings- en supplementenadvies wordt gegeven om tekorten aan bepaalde stoffen in buik en brein weer aan te vullen. Hierdoor kan het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd worden. Naast herstel van klachten (therapeutisch) kan een voedings- en supplementenadvies ook preventief worden ingezet om gezondheid te behouden. Een voedings- en supplementenadvies is ook geschikt voor kinderen en jongeren.

Hoe werkt het?

In het intakegesprek horen we graag waar u tegen aan loopt en wat uw klachten zijn. Om een goed voedingsadvies op maat te kunnen maken, is naast uw persoonlijke (levens)verhaal vaak ook onderzoek nodig. Zo kan er inzicht verkregen worden in of er voor bepaalde voedingsstoffen en/of vitaminen van een tekort sprake is.

We leggen het u graag uit.

Bruisend Brein voorziet u graag in een passend voedings- en supplementenadvies.

Dit kost het

Wij leveren maatwerk en kunnen u pas vertellen wat de daadwerkelijke kosten zijn als we met u in gesprek zijn gegaan. Voor een goed advies is namelijk vaak eerst onderzoek nodig. We leggen het u graag uit! Het is mogelijk om eerst alleen een intakegesprek (€ 150,-) te boeken en in dat gesprek te horen welke route en kosten daarbij horen.

Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten, waaronder ook de intake en de terugkoppeling, geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

oververmoeide baby die moeite heeft met in slaap vallen

Valt je baby niet in slaap? Hier zijn 4 mogelijke redenen en oplossingen

De eerste paar levensmaanden van je kind zullen waarschijnlijk niet veel slaap bieden. Toch is de focus op slaap belangrijk, want baby’s hebben veel slaap nodig. De National Sleep Foundation adviseert gemiddeld 14-17 uur slaap voor pasgeborenen en 12-15 uur voor zuigelingen. Sommige baby's willen echter minder graag slapen dan ...
slaaproutine baby

Hoe zorg ik voor een goede slaaproutine voor mijn baby?

Het komt vaak voor dat ouders zich zorgen maken dat hun kind niet genoeg slaapt. Onze woorden van advies: raak niet in paniek! Gemiste dutjes of het weigeren van de bedtijd leidt niet per se tot levenslange ontwikkelingsproblemen. Je kind in slaap brengen is niet altijd gemakkelijk, en niemand vindt ...

Slaap is nodig voor de ontwikkeling van je baby

Dat slaap nodig is wist je misschien al. Maar weet je ook hoe actief de hersenontwikkeling van een pasgeborene is? Baby's groeien in de baarmoeder gedurende 40 weken (gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie), waarbij elke week belangrijke veranderingen met zich meebrengen in hun hersenen en lichaam. ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?