Voedings- en supplementen­advies

Herkent u dit?

  • U bent snel moe en heeft weinig energie
  • U heeft overgewicht en valt ondanks uw inspanningen niet af
  • U heeft spijsverteringsproblemen (obstipatie of diarree)

De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat buik en brein optimaal functioneren wanneer beiden in voldoende mate de beschikking hebben over alle voedingsstoffen die ze nodig hebben. Denk hierbij aan koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook aan de micronutriënten zoals vitaminen, mineralen en spoorelementen.

Als deze voedingsstoffen onvoldoende aanwezig zijn, dan kunnen er klachten ontstaan. Een tekort aan deze voedingsstoffen kan bijvoorbeeld ontstaan door te veel en te vaak eten  van niet gezonde voeding of door een verhoogde behoefte aan bepaalde stoffen door stress. Een voedings- en supplementenadvies wordt gegeven om tekorten aan bepaalde stoffen in buik en brein weer aan te vullen. Hierdoor kan het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd worden. Naast herstel van klachten (therapeutisch) kan een voedings- en supplementenadvies ook preventief worden ingezet om gezondheid te behouden. Een voedings- en supplementenadvies is ook geschikt voor kinderen en jongeren.

Hoe werkt het?

In het intakegesprek horen we graag waar u tegen aan loopt en wat uw klachten zijn. Om een goed voedingsadvies op maat te kunnen maken, is naast uw persoonlijke (levens)verhaal vaak ook onderzoek nodig. Zo kan er inzicht verkregen worden in of er voor bepaalde voedingsstoffen en/of vitaminen van een tekort sprake is.

We leggen het u graag uit.

Bruisend Brein voorziet u graag in een passend voedings- en supplementenadvies.

Dit kost het

Wij leveren maatwerk en kunnen u pas vertellen wat de daadwerkelijke kosten zijn als we met u in gesprek zijn gegaan. Voor een goed advies is namelijk vaak eerst onderzoek nodig. We leggen het u graag uit! Het is mogelijk om eerst alleen een intakegesprek (€ 150,-) te boeken en in dat gesprek te horen welke route en kosten daarbij horen.

Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten, waaronder ook de intake en de terugkoppeling, geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

auto-immuunziekten en zwanger zijn

Alles wat je moet weten over auto-immuunziekten

Chronische klachten veroorzaken in Nederland meer sterfte, ziekte en invaliditeit dan welke andere oorzaak ook. Bovendien zijn ze moeilijk om zelf onder controle te houden. Toch wordt er nog onvoldoende aan gedaan. Chronische klachten kunnen worden veroorzaakt door veel verschillende ziekten en aandoeningen, waaronder kanker, coronaire hartziekten, beroertes, diabetes, psychische ...
Vrouw ligt verdrietig op een bed en verstopt zich voor de kijker

De 10 meest voorkomende chronische klachten bij vrouwen

Wil je graag moeder worden, maar heb je het nog niet gedaan omdat je kampt met chronische klachten die zorgen teweegbrengen? Of ben je een jonge vrouw in de bloei van je leven, maar voel je je tegengehouden door chronische klachten? Als het antwoord op één van deze vragen “ja” ...
zwangere vrouw met chronische klachten

Nieuwe mama met chronische klachten

Veel vrouwen hebben een kinderwens. Huisje, boompje, en uiteindelijk ook het beestje. We leven in een wereld die continue grote veranderingen met zich meebrengen en hebben een druk leven die veel tijd en energie vereisen. Vooral als vrouw is er de verwachting dat je het tegenwoordig allemaal kan – je ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?