Voedings- en supplementen­advies

Herkent u dit?

  • U bent snel moe en heeft weinig energie
  • U heeft overgewicht en valt ondanks uw inspanningen niet af
  • U heeft spijsverteringsproblemen (obstipatie of diarree)

De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat buik en brein optimaal functioneren wanneer beiden in voldoende mate de beschikking hebben over alle voedingsstoffen die ze nodig hebben. Denk hierbij aan koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook aan de micronutriënten zoals vitaminen, mineralen en spoorelementen.

Als deze voedingsstoffen onvoldoende aanwezig zijn, dan kunnen er klachten ontstaan. Een tekort aan deze voedingsstoffen kan bijvoorbeeld ontstaan door te veel en te vaak eten  van niet gezonde voeding of door een verhoogde behoefte aan bepaalde stoffen door stress. Een voedings- en supplementenadvies wordt gegeven om tekorten aan bepaalde stoffen in buik en brein weer aan te vullen. Hierdoor kan het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd worden. Naast herstel van klachten (therapeutisch) kan een voedings- en supplementenadvies ook preventief worden ingezet om gezondheid te behouden. Een voedings- en supplementenadvies is ook geschikt voor kinderen en jongeren.

Hoe werkt het?

In het intakegesprek horen we graag waar u tegen aan loopt en wat uw klachten zijn. Om een goed voedingsadvies op maat te kunnen maken, is naast uw persoonlijke (levens)verhaal vaak ook onderzoek nodig. Zo kan er inzicht verkregen worden in of er voor bepaalde voedingsstoffen en/of vitaminen van een tekort sprake is.

We leggen het u graag uit.

Bruisend Brein voorziet u graag in een passend voedings- en supplementenadvies.

Dit kost het

Wij leveren maatwerk en kunnen u pas vertellen wat de daadwerkelijke kosten zijn als we met u in gesprek zijn gegaan. Voor een goed advies is namelijk vaak eerst onderzoek nodig. We leggen het u graag uit! Het is mogelijk om eerst alleen een intakegesprek (€ 150,-) te boeken en in dat gesprek te horen welke route en kosten daarbij horen.

Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten, waaronder ook de intake en de terugkoppeling, geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

How To: Patronen doorbreken | Effectief opladen

Effectief opladen kan je leren. Wát een verademing want net als fietsen is het iets wat je niet verleert, wanneer je het onder de knie hebt. Maar net als fietsen, is het iets wat we onszelf eerst moeten aanleren. En dat is nodig. We hebben 1 taak om te kunnen ...
een hart vol bloemen, leef met intentie in plaats van goede voornemens of doelen

Leef met intentie in plaats van goede voornemens in 2023

Gelukkig Nieuwjaar! Heb je een fijne jaarwisseling gehad? Was het een avond met vrienden en familie of heb je juist je rust opgezocht door iets kleins of misschien helemaal niets te doen? Bij Bruisend Brein gaan we vol enthousiasme en energie het nieuwe jaar in om de (brein)gezondste versie van ...
borstvoeding voor je pasgeboren baby

Borstvoeding in de eerste 2 weken? 4 tips om je te helpen.

Als je voor het eerst moeder wordt, is het zeer waarschijnlijk dat het onderwerp "borstvoeding" je aandacht heeft getrokken in een van je boeken over zwangerschap en baby’s, in tijdschriften of tijdens een afspraak bij de dokter. Wellicht word je voortdurend opgezadeld met informatie over borstvoeding door meer ervaren moeders, ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?