Voedsel­intolerantietest

Herkent u dit?

U vermoedt dat u reageert op voedingsmiddelen
U heeft een opgeblazen gevoel na het eten van bepaalde voedingswaren
U bent moe en heeft weinig energie
U heeft huidklachten
U heeft hoofd- en buikpijnklachten

Bruisend Brein kan u helpen om te onderzoeken of er sprake is van een voedselintolerantie. Dat doen we met een voedselintolerantie test. Het doel van een voedselintolerantietest, is om te ontdekken of een vertraagde voedselallergie, ook wel voedselintolerantie genoemd, de oorzaak zou kunnen zijn van je klachten.

Hoe werkt het?

In de kit die naar uw woonadres wordt toegestuurd, zit een prikpen en een handleiding. In deze handleiding staat hoe u de prikpen moet gebruiken. Met behulp van de prikpen worden er enkele druppels bloed  uit de vinger afgenomen. Het verzamelde bloed verstuurd u in een speciaal meegeleverde envelop naar een gespecialiseerd laboratorium, waar het bloed op 44, 90 of 270 voedingsmiddelen wordt getest.

Het duurt ongeveer twee weken voordat de uitslagen bekend zijn. De testresultaten worden in een consult met u besproken. Wij leggen u uit wat de resultaten inhouden en wat de passende vervolgstappen zijn. Uiteraard krijgt u een kort laboratoriumrapport mee.

Het onderzoek zal duidelijk maken welke behandeling het meest passend is om uw klachten te verminderen. Op basis van de gegevens kunnen wij u intensief begeleiden of u middels een aantal consulten de goede weg op helpen. Dit kan onder andere middels Bruisend Brein-therapie, keto-therapie, Metabolic Balance therapie of een voedings- of supplementenadvies. Ook kunnen we een leefstijlplan voor u schrijven.

Dit kost het

Een voedselintolerantietest is een onderzoek op maat, uw klachten bepalen welke deelonderzoeken we inzetten. Het bloed kan op 44, 90 of 270 voedingsmiddelen worden getest. De kosten hangen of van hoeveel voedingsmiddelen getest zullen gaan worden. U betaalt dit onderzoek rechtstreeks bij het laboratorium of via een pintransactie aan Bruisend Brein.

Aan een onderzoek gaat altijd een intakegesprek (€ 150,--) vooraf. Achteraf is er een terugkoppeling (€ 100,-). Desgewenst kunnen wij, aanvullend op het laboratoriumrapport, een persoonlijk plan voor u schrijven (€ 100,-). Bruisend Brein is aangesloten bij de mBOG. Hierdoor kunnen consulten, waaronder ook de intake en de terugkoppeling, geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt na ieder consult een factuur die u zelf dient in te dienen bij uw verzekeraar. Krijgt u de kosten niet vergoed? Dan is het wellicht mogelijk deze als ziektekosten bij uw belastingaangifte op te voeren.

Belinda's blogs

De rol van dankbaarheid bij problemen met stemming

Vijf redenen om van dankbaarheid een gewoonte te maken Er is aangetoond dat dankbaarheid een positief effect heeft op de mentale gezondheid. Recent onderzoek heeft aangetoond dat dit effect voor mensen met en zonder mentale gezondheidsproblemen geldt. Met talloze studies op de achtergrond die dit effect bevestigen, is dankbaarheid het ...
Beweegchallenge Bruisend Brein daagt u uit!

Beweegchallenge: Bruisend Brein daagt u uit!

Vindt u ook dat u meer moet bewegen? Doe dan mee met onze beweegchallenge en maak kans op een gratis consult met voedingsadvies! Kom van uw stoel! Letterlijk! Het voorjaar staat voor de deur en ons lijf moet weer worden aangezet. Uit de winterstand. We weten het allemaal: bewegen is ...
Bloed, spiegel van uw gezondheid! - Bruisend Brein

Bloed, spiegel van uw gezondheid!

Iedereen die zich wel eens niet goed heeft gevoeld, heeft bij de huisarts een bloedplaatje laten prikken. Dat is niet voor niets. De reguliere geneeskunde weet als sinds jaar en dag dat bloed uw gezondheid weerspiegelt. Niets voor niets dus dat het prikken van een bloedbeeld artsen van nuttige informatie ...

Waarom Bruisend Brein?

Omdat een goede gezondheid alles is

Veel kennis en ervaring

Al vele tevreden klanten gingen u voor

Persoonlijke benadering én een persoonlijk plan

U wordt de beste versie van uzelf

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!

Wat is de vijfde letter van het woord bruisend?